Wil je geen lange opleiding doen, maar wel de basistechnieken leren beheersen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van verschillende modules. Deze worden gehouden over vijf avonden en hierin leer je de basis, maar ook de handige tips & tricks van onze professionele beauty stylisten.

Het Beauty Team weet als geen ander wat er speelt in de styling en make-up branche. Onze professionals werken al jaren in dit veld en hebben daarnaast veel ervaring in het docentenvak. De combinatie van 15 jaar een eigen bedrijf voeren en doceren op scholen maakt de combinatie uniek. En het verzekerd jou van een goede opleiding tot visagist. Al onze docenten hebben elk hun eigen expertise.

Dit maakt onze cursussen gevarieerd én gespecialiseerd. Oprichtster Mascha van Reenen heeft 6 jaar gewerkt bij de opleiding make-upart/grimeur bij het MBO college in Amsterdam Zuid. Tevens heeft zij keuzedelen zoals Imagestyling en visagie ontwikkeld voor de opleiding Kappers en Schoonheidsverzorging op dit college.

Voordelen: wij komen naar jouw salon of jouw locatie of bij jou thuis. Voor groepen die geen eigen locatie hebben, hebben wij verschillende opties qua locatie.

Module-Grime

Module Grime

Wil je geen lange grime opleiding volgen, maar wel de trucjes leren en basistechnieken beheersen? Leuk en handig voor als bijvoorbeeld je in een theater werkt of bij een dansschool. Grime komt altijd goed van pas tijdens uitvoeringen en optredens. Herken je jezelf in de hierboven beschreven mogelijkheden? Dan is deze grime cursus iets voor jou.

De grime cursus houdt het volgende in:

– Ouder maken
Leer personen ouders maken voor theater en film / tv. Met high light- en schaduwtechnieken voor theater en een “stretch and stipple- methode” met latex voor film en tv.

– Beauty make-up met grime
Oefen het maken van een extreme beauty make-up door middel van schmink en visagieproducten. Geschikt voor o.a evenementen en podiumwerkzaamheden.

– Trauma effecten
Leer ‘out of the kit’ wonden maken (3D), blauwe plekken, schaafwonden, werken met bloed. Ook leuk voor Halloween!

– Theater make-up karakter
Krijg uitleg en praktische les over vormen en expressie verhogende grime. Leer een karakter te veranderen of de vergroten door middel van o.a schaduwen en highlights, het veranderen van de wenkbrauwen en meer.

– Karakter met haarwerk
Leer het maken van een karakter of “type” voor film of theater (eigen keuze welke tak) en daarbij een passend haarwerk aan te brengen.

Beauty-make-up-met-grime

Module haarstyling en kappers technieken

Als je geen lange kappersopleiding wil volgen, maar wel kniptechnieken en andere kapperstechnieken wilt leren, hebben wij twee deeltijd kappers cursussen voor jou. Het is bijvoorbeeld een waardevolle aanvulling op jouw service als visagiste om kapperstechnieken zoals vlechten en opsteken onder de knie te krijgen. Maar ook als je de haren van jouw kinderen of familie wilt bijhouden, is dit uiterst geschikt. Het is geen lange kapper studie. In slechts 5 of 10 avonden ben je al flink op weg!

Module-haarstyling-en-kappers-technieken
Het Beauty Team verzorgd elk soort arrangement.

Haarstyling

  • Vlechtavond waarin verschillende vlechttechnieken aan bod komen. Denk aan invlechten, opvlechten, visgraat en waterval.
  • Opsteektechnieken en het omgaan met verschillende tangen. Er wordt gewerkt aan verschillende combinatietechnieken
  • Herhaling van de vier lessen en interessant weetjes en tips over extensions en nephaar verwerken.

Kapperstechnieken

  • Basistechnieken voor het knippen van een pony.
  • Basistechnieken voor het knippen van één lengte haar.
  • Puntjes knippen in gelaagd haar.
  • Heren bijknippen en tondeusewerk.
  • Herhaling van alle lessen.
IMG_1520

Module Visagie

Deze module kan in 5 of 10 weken.Je leert alles over producten, technieken en we kunnen het op maat maken naar jouw wens. Maar de basis is het belangrijkste. Zonder een goede basis kun je het vak niet goed uitoefenen. Daarom kun je kiezen tussen 5 of 10 weken.

Wat kun je allemaal leren:
* basismake-up (foundations, concealers, highlighted en shapen komt elke weer terug)
* eyeliners wenkbrauwen
* donkere huid
* oudere huid
* fashion/covershoot
* fotoshoot make-up
* jaren 20-30-50
* smokey eyes
* catwalk
* adviseren en verkopen

hbt_na